Schotels en masten op Tweelinghuis

De Gemeente Leiden gaat een huuroverenkomst aan met Vodafone voor de plaatsing van drie schotels en zes antennemasten op het dak van het Nieuwe Tweelinghuis aan de Tweelingstraat. Met de plaatsing van schotels en masten zal het bereik van mobiele telefoons en UMTS-ontvangers in deze omgeving verbeteren. De plaatsing geschiedt onder de voorwaarden zoals die zijn geadviseerd door de Milieudienst West Holland. Wetenschappelijk is nog niet aangetoond dat er ook werkelijk gezondheidsschade kan onstaan door de vrijkomende straling. Mocht dit uit toekomstig onderzoek wel het geval blijken te zijn dat worden de schotels en masten alsnog verwijderd.

Voor de plaatsing ontvangt de Gemeente Leiden 8000 euro ex. BTW per jaar van Vodafone.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×