SP ontvangt Leidse handtekeningen voor onderzoek oorlog Irak

De Eerste Kamer besluit in juli of er een onderzoek naar de oorlog in Irak moet komen. Door middel van een massale handtekeningenactie hoopt de SP de senatoren zo ver te krijgen dat zij inderdaad aan een onderzoek meewerken.Gisteren nam SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel in Leiden een aantal handtekeningen in ontvangst. Naast handtekeningen van de Leidse SP-afdeling, ontving hij ook 455 handtekeningen van bezoekers van de avondwinkel Rembrandt. Verder kreeg Van Bommel een brief van de fractievoorzitters van de Leidse SP, PvdA, GL en D’66, waarin ook zij op een onderzoek aandringen. Het Tweede Kamerlid zal deze brief en de handtekeningen aanbieden aan de voorzitter van de Eerste Kamer.

Vanuit het hele land heeft de SP inmiddels al ruim 75.000 handtekeningen verzameld en tekenen is nog steeds mogelijk. In een videoboodschap die op www.leiden.sp.nl  te zien is, roept Van Bommel daar toe op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×