VVD: "wethouder lichtte raad niet (tijdig) in"

De Leidse VVD-fractie wil opheldering van het College van B&W over de overschrijdingen bij de verbouwing van de Stadsgehoorzaal. In de raadsvergadering van 15 mei werd op verzoek van de PvdA al uitgebreid gesproken over deze zaak, maar de VVD neemt geen genoegen met de informatie die daarbij boven tafel kwam. Zo vraagt de partij zich af waarom projectwethouder Witteman (PvdA) de raad op 16 januari nog vertelde dat het college binnen het budget zou blijven en de raad niet om een nieuw krediet zou vragen, terwijl eind april bleek dat er nieuwe overschrijdingen waren van maar liefst 1,6 miljoen euro. Het college gaf eerder aan dat er personele maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Dat roept bij de VVD de vraag op of Witteman nog steeds projectwethouder Stadsgehoorzaal is.

In januari onderhandelde de gemeente met de aannemer over de verbouwing van de Stadsgehoorzaal. De VVD gaat er van uit dat toen ook al duidelijk was dat de uitkomst van die onderhandeling zou zijn, dat het project opnieuw duurder zou uitvallen. De raadsleden Arend-Jan Sleijster en Paul Laudy hekelen in een brief aan het college het feit dat de raad ‘ondanks de zogenaamde open bestuursstijl van dit college’ niet tussentijds is ge├»nformeerd.

Aangezien het niet of te laat informeren van de gemeenteraad wordt gezien als een politieke doodzonde voor wethouders vraagt de VVD ook welke consequenties de politiek verantwoordelijke(n) aan deze zaak verbinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×