Medische studenten houden grote rampenoefening

Morgenmiddag organiseert het Leids medisch dispuut Forestus het evenement ‘Leiden-112’. Dit is een grote oefening van de Leidse hulpdiensten. Daarbij wordt ook een traumahelikopter ingezet. De demonstratie vindt plaats op het terrein van de Groenoordhallen en begint om 14.00 uur. De kinderen van de basisscholen in Leiden en omgeving nemen actief deel aan de demonstratie. Via een live internetverbinding kunnen ook de kinderen in het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de demonstratie volgen.

Op het programma staat een oefening waarbij de politie het slachtoffer van een auto-ongeluk vindt en de brandweer deze bevrijdt. Ambulancepersoneel stabiliseert het slachtoffer, waarna tenslotte een traumahelikopter van de marine voor het verdere transport zorgt. Daarnaast demonstreert het brandpreventiebedrijf Brandtrap Opleidingen & Advies een blusoefening van een helikopterbrand en een brand in een speciale brandoefencontainer. Ook worden tijdens deze middag blusspelletjes voor kinderen georganiseerd.

Na afloop vindt er in de Groenoordhallen een symposium over traumacoördinatie plaats. Daarbij wordt dieper ingegaan op de organisatorische kant van een lokale ramp. Gastsprekers zijn onder andere burgemeester Lenferink en Joost Bernsen, hoofd van de dienst Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen (GHOR) in de regio Hollands Midden. Het symposium is vrij toegankelijk.

Het medische studentendispuut organiseert de oefening in het kader van het derde lustrum. Het dispuut Forestus bestaat uit Leidse studenten Geneeskunde en Biomedische wetenschappen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×