Basisscholieren meten Leidse waterkwaliteit

Aanstaande woensdag gaat het project ‘Water in het Veld’ van start op het educatieschip De Watervlo. De MS Watervlo is speciaal ingericht om kinderen van alle leeftijden alles te leren over water. Het schip van de Stichting Reinwater ligt van 29 mei tot en met 1 juni aan de Zijlsingel in Leiden, vlak bij de Meelfabriek. Veertien klassen van het Leidse basisonderwijs brengen die dagen een bezoek aan het schip. Op woensdagmiddag 30 mei van 13.00 tot 15.00 uur kan iedereen een kijkje komen nemen op de MS Watervlo. Aansluitend zal milieuwethouder John Steegh (GL), gewapend met schepnet en zoekkaart, het eerste wateronderzoek doen. In het project ‘Water in het Veld’ zullen vrijwilligers in heel Zuid Holland de waterkwaliteit meten aan de hand van aanwezige waterdieren.

De MS Watervlo is een groot blauwgekleurd schip dat is omgebouwd tot tentoonstellingsruimte. Het is een combinatie van sprookjespark, museum en laboratorium. Ook is er een waterlaboratorium waar men zelf onderzoek aan water kan doen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×