Leerlingen Pacellischool maken 'wereldreis'

De leerlingen van basisschool Pacelli zijn al bijna drie weken bezig met een ontdekkingsreis. Vandaag wordt het project tijdens een open dag van de school afgerond met een presentatie voor iedereen die geïnteresseerd is. De ontdekkingsreis maken de leerlingen samen met de leerkracht. Elke groep onderzoekt één land. De kinderen verlaten voor hun wereldreis het schoolgebouw aan de Damlaan niet, maar hebben de klaslokalen zo ingericht dat het net lijkt of ze echt in dat land zijn. Ondertussen leren ze van alles over de muziek, dans, taal, het eten en de kleding van het land.

De titel van het project is ‘Reis om de Wereld. De wereld woont in Nederland’. “Er zijn in elke klas wel een paar kinderen die een band hebben met een ander land. Dat komt doordat ze daar familie hebben of doordat ze er op vakantie zijn geweest. Die kinderen kunnen daar veel over vertellen en daardoor weten we eigenlijk meer van de wereld dan we denken. Niet door het van een afstand te zien, maar door samen ervaringen te delen. Toen elke groep aan het begin van het project een eigen land mocht kiezen, speelde dit een belangrijke rol,” zo laat Godelieve Jacobs namens de school weten.

De afronding van het project gebeurt op twee manieren. ’s Ochtends is er een feest, waarbij de groepen elkaar iets van hun land laten zien met een dans, een lied of een toneelstukje. ’s Middags houdt de school open huis. De lokalen zijn als een soort museum ingericht. De leerlingen bekijken de lokalen van de andere groepen, maar ook de ouders en andere geïnteresseerden zijn vanmiddag welkom van 14.30 tot 15.30 uur in de Pacellischool, Damlaan 22.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×