Politie waarschuwt tegen valse aangiftes

De Politie Hollands Midden waarschuwt mensen geen valse aangifte te doen bij de politie. Het korps kreeg de afgelopen maanden verschillende keren te maken met valse aangiftes. Vaak gaat het daarbij om verzekeringsfraude, maar ook verzonnen zedendelicten komen voor. Volgens de politie wordt een valse aangifte vaak snel ontdekt. Het doen van een valse aangifte is strafbaar en justitie gaat steeds vaker over tot vervolging. De straf varieert van een geldboete tot een jaar gevangenisstraf. Daarnaast verhaalt de politie de kosten voor het onderzoek op de aangever.

Deze maand heeft de politie in Leiden proces verbaal opgemaakt tegen een 52-jarige Leidse vrouw. Volgens de vrouw werd zij op 20 januari in Leiden beroofd van haar mobiele telefoon. In het onderzoek hield de politie zelfs een verdachte aan op basis van de telefoongegevens die de vrouw had opgegeven. Vervolgens bleek al snel dat er tegenstrijdigheden in de verklaring van de vrouw zaten. De vrouw heeft inmiddels bekend een valse aangifte te hebben gedaan.

Ook in april viel een Leidse vrouw door de mand na een valse aangifte. Deze 21-jarige Leidse heeft bekend een beroving verzonnen te hebben. De vrouw zou op woensdag 25 april van haar tas met daarin twee mobieltjes beroofd zijn.

Een 19-jarige Hagenaar deed valse aangifte van een beroving die op 30 maart zou hebben plaatsgevonden. De Hagenaar had zelfs twee personen benaderd om te getuigen over de beroving. De politie maakt tegen alle verdachten proces verbaal op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×