Orgelconcert in Hartebrugkerk

Op zondag 3 juni zal Wouter van Belle, organist van de kathedraal Sint-Catharina te Utrecht, een orgelconcert geven in de Hartebrugkerk te Leiden. Het programma speelt zich af in de Parijse sfeer, met een “uitstapje” naar Gent en Haarlem. Van de eerste drie componisten die Wouter van Belle ten gehore brengt, Boëly, César Frank en Jehain Alain is meer concertante muziek te horen, van de laatste drie, Albert de Klerk, Gabriel Verschragen en Jean Langlais is het pure Gregoriaans de concrete aanleiding voor muziek met duidelijker liturgische aanleg. De organisatie van dit concert is in handen van de Stichting Orgelstad Leiden en de Stichting Orgelconcerten Hartebrugkerk.

De aanvang is om 16.00 uur. De toegang bedraagt zes euro. Donateurs hebben gratis toegang.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×