Vanavond onderwijsdebat met Tweede Kamerleden

Vanavond zijn de Tweede Kamerleden Jasper van Dijk (SP), Marianne Besselink (PvdA), Jan Jacob van Dijk (CDA) en Halbe Zijlstra (VVD), allen woordvoerder hoger onderwijs, te gast bij de De Leidsche Flesch, de Studievereniging voor natuurkunde, sterrenkunde, wiskunde en informatica in Leiden. De studievereniging organiseert in Café Einstein (Nieuwe Rijn 19) te Leiden een debat met kamerleden en het publiek over het toenemende tekort aan bètastudenten.

Om een goede economie op te bouwen is het belangrijk dat er genoeg instroom is in de bèta en techniek richting. Dit is in Nederland niet het geval. Het afgelopen jaar is er 60 miljoen euro beloofd om dit wel te bereiken. Niet iedereen is echter tevreden met de besteding van dit geld.

Onderwerpen die in ieder geval aangesneden zullen worden zijn de aansluitingsproblemen, de leerrechten en de hoge collegegelden voor niet-EU studenten. Stellingen en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.deleidscheflesch.nl/debat. Het debat begint om 20.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×