Hoogste woonflat van Leiden te bezichtigen

Het hoogste woongebouw van Leiden, Vlietpoort, is aanstaande zaterdag geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. Het is voor de inwoners uit Leiden en omgeving een bijzondere kans om dit gebouw in aanbouw, dat 60 meter hoog is van dichtbij te bekijken. Met name jongeren die nog een keuze voor hun toekomstige werkomgeving moeten maken, zijn van harte welkom. De bouwlocatie is te bezichtigen van 10:00 uur tot 16:00 uur. Vlietpoort, dat wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten is één van de ruim 200 locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn opengesteld.

Om 10.30 uur zal wethouder Marc Witteman, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening, op ludieke wijze de bouwplaats openen. De bouwplaats is alleen onder begeleiding te bezichtigen. Er worden doorlopend rondleidingen gegeven waarbij eveneens de bouwtechniek wordt toegelicht. Betreden van de bouwplaats geschiedt overigens geheel op eigen risico. Kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene en slechts 1 kind per ouder. Het project omvat de nieuwbouw van een 18 verdiepingen tellende woontoren, een binnenhaven, praktijkwoningen en kantoren.

Vlietpoort is te vinden aan de Voorschoterweg te Leiden naast Zwembad de Vliet. De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de campagne ‘De Bouw maakt het’ en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar kregen de 35.000 bezoekers een gevarieerde indruk van hetgeen de sector te bieden heeft, op het gebied van vakmanschap, dynamiek, innovatie en kwaliteit. Het succes van vorig jaar is reden voor Bouwend Nederland om nu voor de tweede keer een landelijke open dag van de bouw te organiseren. Voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman: “De Dag van de Bouw groeit in een hoog tempo uit tot een populair evenement voor jong en oud. Het is een prachtige manier om het publiek te laten zien waar we als bouwsector mee bezig zijn”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×