GroenLinks wil dat college milieuvriendelijk reist

GroenLinks wil dat wethouder Van As tijdens een werkbezoek aan Japan daar bomen plant om zo de uitstoot van CO2 te compenseren die door de vliegreis wordt veroorzaakt. De partij zal dit verzoek vanavond aan het college voorleggen tijdens de commissievergadering Bestuur en Leefbaarheid. Daarnaast wil GroenLinks dat de milieueffecten van reizen mee worden genomen in de afweging of en hoe er gereisd wordt door het college en de ambtenaren. Vooral vliegen over kleine afstanden binnen Europa geeft volgens GroenLinks een hoge CO2 uitstoot. Reizen met de trein zou volgens de partij een stuk milieuvriendelijker zijn.

“Vervoer speelt een belangrijke rol in de klimaatverandering. Het is daarom belangrijk om hier als overheid je verantwoording in te nemen en zo duurzaam mogelijk te reizen”, aldus Vincent Kagie, duo-raadslid GroenLinks.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×