Jongens van Lugdunum D1 Kampioen Bekerfinale

Afgelopen zaterdag vertrok er een dubbeldekkerbus vanaf het Lugdunum terrein in de Kikkerpolder in Leiden naar de sportvelden van SVV Scheveningen. In deze volle bus spelertjes van het D1 elftal van Lugdunum nadat ze zich hadden gekwalificeerd voor de Bekertoernooi van de KNVB en een grootaantal supporters. In deze bekerfinale van de 3-de klasse D1 van de KNVB, deden 8 winnende teams mee, waarvan er 4 kampioen zullen worden. Dit zijn jongeren van 10 t/m 13 jaar. In Scheveningen aangekomen werden er spandoeken opgehangen waaruit tot uiting kwam dat de beker vast en zeker mee ging naar Leiden. Gedurende de eerste helft leek dat er niet erg op. Tegenstander Zuidland (net even onder Rotterdam) was wat beter op dreef, maar had de keeper van Kevin van der Weijden van Lugdunum steeds tegen.

Het was Ozan Isitir die voor Lugdunum in de 14-de minuut het eerste doelpunt scoorde. Echter nog geen minuut later moest Kevin de bal laten paseren en werd het 1-1. Door het gefluit van scheidsrechter Erwin Kloosterman gingen ze na 30 minuten gespeeld te hebben de rust in. In de tweede helft ging het Lugdunum ook niet al te best af. Na 14 minuten werd het 1-2 maar 6 minuten daarna maakte Nicky Laterveer de gelijkmaker 2-2. Zo’n kleine 4 minuten voor het einde werd het nog even gauw 2-3 voor Zuidland maar maakte Ozan minder dan 1 minuut voor het einde de gelijkmaker 3-3.

Dat werd dus doelschieten. Hiervoor moest zelf zes keer geschoten worden ook vanwege gelijkspel (2-2) waarvan de eerst door Khallil Amia was en de tweede door Cem Isitir. Toen dan het voetballende meisje Danielle van Zuidland voor de zesde ronde hoog overschoot zou het tot op de laatste schot nog spannend zijn. Ozan werd voor dit schot ingezet en…… raak. D1 van Lugdunum is kampioen. Terug bij Lugdunum werd dat feestelijk gevierd met een barbeque. De trainers Tony Ottenhof en Leon Buitedijk mogen trots zijn op wat zij de spelertjes hebben bij gebracht. Een hecht team, dat helaas in het volgende seizoen uiteenvalt wegens de leeftijd, waardoor sommige naar een C-team doorschuiven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×