'Kinder KunstSalon' in het LUMC

Het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), heeft de ‘Kinder KunstSalon 2007’ georganiseerd. Eenentwintig basisscholen uit Leiden en omgeving hebben zich hiervoor opgegeven. De bedoeling van het project is dat gezonde kinderen zieke kinderen in het LUMC opvrolijken door het maken van een schilderij, met als thema ‘Opvrolijken’. De kunstwerken zullen worden beoordeeld door een publieksjury, die bestaat uit de zieke kinderen van het Kinder- en Jeugdcentrum, hun ouders, LUMC-medewerkers en vrijwilligers, én door een vakjury. De prijzen worden op woensdag 6 juni tussen 10.45 uur en 12.00 uur uitgereikt door Dieuwertje Blok in de foyer van Gebouw 3 van het LUMC aan het Hippocratespad 21.

Alle kunstwerken worden die ochtend vanaf 10.00 uur in de foyer tentoongesteld. De prijswinnaars worden op 7 juni ook bekend gemaakt via  www.lumc.nl  en www.willem-alexanderkinderfonds.nl . Het merendeel van de deelnemende basisscholen schenkt hun kunstwerk aan het Willem-Alexander Kinderfonds. Deze kunstwerken worden geveild tijdens het jaarlijkse Willem-Alexander Kinderfondsgala in maart 2008. Hiermee hoopt het Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum geld op te halen voor een prettiger verblijf voor de LUMC-kinderen. Tot die tijd zijn de kunstwerken nog geruime tijd op de LUMC-Kinderafdeling te bezichtigen.

Het Willem-Alexander Kinderfonds is er voor de vaak ernstig zieke kinderen en tieners in het LUMC. Dankzij de steun van donateurs en sponsors kan de stichting zorgen dat kinderen zich sneller thuis voelen. Bijvoorbeeld met Kindertelevisie, een speciale ziekenhuisomroep door en voor kinderen. Of door te zorgen voor een kindvriendelijke inrichting. Het Willem-Alexander Kinderfonds ondersteunt daarnaast betere behandelmethoden voor kinderen. www.willem-alexanderkinderfonds.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×