En...... het is een vrouw!

De Leidse universiteit heeft een vrouw in de hoogste regionen van haar bestuur benoemd. Prof.dr. Rietje van Dam wordt de nieuwe vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden. Zij volgt op 1 september in het College van Bestuur Ton van Haaften op. Van Dam is hoogleraar natuurwetenschappen, in het bijzonder biochemie en biotechnologie, aan de Open Universiteit Nederland. Zij zal de portefeuilles onderwijs en Human Resourch Management gaan beheren.

De Raad van Toezicht meent in Van Dam een uitstekend bestuurder te hebben gekozen die in staat zal zijn voortvarend uitvoering te geven aan de ambities van de Universiteit Leiden op het gebied van onderwijsbeleid. Voorts vindt de Raad dat het nieuwe College van Bestuur met deze benoeming evenwichtig is samengesteld wat betreft achtergronden en deskundigheden van de drie leden.

Van Dam (Dordrecht, 1948) heeft verschillende functies bekleed bij de overheid, in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en bij het bedrijfsleven. Natuurwetenschappen, in het bijzonder biochemie en biotechnologie, duurzame ontwikkeling en innovatie van kennisoverdrachtprocessen rekent zij tot haar belangrijkste expertisegebieden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×