Raad wil meer grip houden op De Zijl Bedrijven

Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad wil dat de sociale werkvoorziening De Zijl Bedrijven opnieuw onder financieel toezicht wordt gesteld. DZB heeft in 2006 het budget overschreden met meer dan zes ton. PvdA-radslid Roelof van Laar wil zelfs een nieuwe subcommissie DZB in het leven roepen om eerder te kunnen ingrijpen bij te verwachten problemen. Eerder kosste De Zijl Bedrijven al twee wethouders de kop en dat wil de raad niet nog een keer laten gebeuren.

Uit het accountantsrapport is gebleken dat DZB er een slechte financiële huishouding op nahoudt, dat er 107.000 arbeidsuren niet kunnen worden verantwoord en dat er gerommeld is met de urenbriefjes. Na het zomerreces komt SP-wethouder Paul Jonas van Sociale Zaken en Cultuur met een plan dat een einde moet maken aan de problemen met werkvoorziening.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×