Witteman kan terras Linkse Kerk niet tegenhouden

Hoewel wethouder Marc Witteman (PvdA/ Ruimtelijke Ordening)geen voorstander is van het toewijzen van een terrasvergunning voor De Linkse Kerk aan de Hooglandse Kerkgracht denkt hij die vergunning niet tegen te kunnen houden. Het College van B & W is tegen het terras omdat zij denkt dat de wijkvereniging hier ook geen voorstander van zal zijn. SP, GroenLinks en de PvdA, samen goed voor een meerderheid in de raad, willen een terras op die plek wel toestaan. Volgens Witteman voldoet de aanvraag voor het terras aan alle gestelde eisen en heeft hij geen middelen om dit tegen te houden. Dat bleek dinsdagavond in de commissievergadering voor Ruimte en Bereikbaarheid.   

De Linkse Kerk zegt het terras nodig te hebben om het hele etablissment na legalisering rendabel te houden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×