Leiden mengt zich in de race voor reizend historisch museum

Wethouder Paul Jonas van Cultuur heeft in een brief aan minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen laten weten dat Leiden wil meedingen naar de vestigingsplaats van een nieuw op te zetten Nationaal Historisch Museum. Leiden wil zich dan weliswaar niet opwerpen als vestigingplaats maar stelt voor er een reizend museum van te maken dat door Nederland trekt en daarbij steeds andere gemeenten aandoet. Plasterk heeft twaalf miljoen euro voor het nieuwe museum gereserveerd. Het Nationaal Historisch Museum met daarin alle onderdelen uit de vorig jaar opgestelde geschiedeniscanon moet de Nederlandse geschiedenis op een aantrekkelijke manier presenteren. De brief is medeondertekend door vijf Leidse museumdirecteuren. Leiden zou dan gaan dienen als vestigingsplaats voor een projectbureau dat de activiteiten van het nieuwe museum plant.  

Amsterdam, Den Haag en Anhem zijn ook in de race voor het nieuw museum, maar ook andere gemeenten hebben inmiddels hun interesse getoond. Almere heeft er zelfs al een ambitieus gebouw voor laten ontwerpen door een gerenommeerd architect.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×