450 bezoekers hoogste woontoren van Leiden

Ruim 450 mensen bezochten zaterdag “Vlietpoort, het baken van Leiden” tijdens de tweede Dag van de Bouw. Het Voorschotense Bouwbedrijf Niersman stelde de deuren van de bouwplaats tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement open voor het publiek. Om 10.30 uur werd de dag officieel geopend door Wethouder Witteman (Leiden, ruimtelijke ordening) door het hijsen van de vlag op het hoogste punt van het gebouw nadat hij met behulp van de bouwkraan op de hoogste etage was afgezet. In het hele land was de opkomst boven verwachting. Bezoekers waren positief over het initiatief van de bouwsector. Het was voor de inwoners van Leiden en omgeving een bijzondere en eenmalige kans om het hoogste woongebouw van Leiden in aanbouw van dichtbij te bekijken. De organisatie was vooral blij met de komst van jongeren, die nog een keuze voor hun toekomstige werkomgeving moeten maken. Vlietpoort was één van de 210 locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw waren opengesteld.

De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de bij haar aangesloten leden. De open dag is onderdeel van de campagne ‘De Bouw maakt het’ en heeft als doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Bezoekers krijgen een gevarieerde indruk van hetgeen de sector op het gebied van vakmanschap, dynamiek, innovatie en kwaliteit te bieden heeft. De 210 opengestelde bouwlocaties, verdeeld over alle provincies, varieerden van woningbouwprojecten en scholen tot verzorgingscentra en wegenprojecten. Dit jaar is er bovendien extra aandacht voor jongeren. Doel is hen te laten ervaren wat de sector allemaal te bieden heeft. Meer informatie over de open dag is te vinden op www.dagvandebouw.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×