Gemeente verkoopt grond Bracolterrein

Nu het bestemmingsplan Zeeheldenbuurt is vastgesteld kan de gemeente Leiden het stuk grond dat ligt ingesloten tussen de Rijnkade, Oosterstraat, Oosterdwarsstraat en Zijlsingel verkopen. De gemeente Leiden verkoopt de door haar verworven grond na sanering aan een projectontwikkelaar die er 15 eengezinswoningen gaat plaatsen. Voordat de verkoop kan plaatsvinden moet de gemeente voor 849.723 euro werkzaamheden uitvoeren. Het betreft hier de aankoop van de grond, slopen, saneren, bouwrijp maken en 26 %  plankosten. De omwonenden hebben hun bezwaren aangaande de bouwplannen kenbaar kunnen maken en samen is men eruit gekomen wat er nu wel en niet in de plannen wordt opgenomen. Beide partijen zijn nu tevreden met het resultaat van de onderhandelingen.   

Dat bedrag is 7009 euro hoger dan oorspronkelijk geraamd was in verband met een tussentijdse kostenstijging gedurende het beloop van het project.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×