SLS Wonen viert 50-jarig jubileum

De Leidse studentenhuisvester SLS Wonen bestaat op 6 juni precies 50 jaar. In die periode heeft SLS Wonen zo haar steentje bijgedragen aan het realiseren van woonruimte voor studenten. Talloze panden werden van de sloop gered en opgeknapt en kregen zo een tweede leven. SLS Wonen heeft de afgelopen 50 jaar vastgelegd in een speciaal jubileumboek, waarin een beeld wordt gegeven van het verleden, het heden en de toekomst van SLS Wonen en het Leidse studentenleven. Woensdag zal burgemeester Lenferink in de Hortus Botanicus het eerste exemplaar overhandigd krijgen van SLS directeur mevrouw Johnson.

Het hele verdere jubileumjaar staat in het teken van diverse feestelijke activiteiten omtrent het jubileum van SLS Wonen. Zo komen er nog kookworkshops in studentenhuizen o.l.v. kookkunstenaar Fredie Beckmans die met voorbeelden van bijzondere gerechten en Dadaïstische ingrediënten de studenten vermaakt. De workshops zijn onderdeel van de poëziemanifestatie die op 7 juni in de Leidse binnenstad gehouden wordt.

Ook is SLS Wonen hoofdsponsor van Frispop, een groot festival voor en door studenten dat op 15 juni plaatsvindt. Alle huurders van SLS Wonen kunnen een kaartje kopen met korting.

De opening van het watersportcentrum in Leiderdorp en die van het oude Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht in Leiden, later dit jaar, zullen ook in het teken staan van het jubileum van SLS Wonen.

Tijdens het open monumentenweekend (8 en 9 september) zal SLS Wonen de deuren van de Meelfabriek openen voor publiek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×