Gebruik Regiotaxi gedaald

Het gebruik van de RegioTaxi in de regio Leiden is in het eerste kwartaal van 2007 licht gedaald. In totaal maakten de eerste drie maanden van dit jaar 39.368 passagiers gebruik van de voorziening, een daling van 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006. De stiptheid van de RegioTaxi lag met gemiddeld 95,49 procent boven de in het contract afgesproken minimum van 95 procent. Er zijn in het eerste kwartaal van 2007 232 klachten ingediend over de RegioTaxi. Een groot deel daarvan hing samen met de wijzigingen van het systeem. Begin dit jaar werd op last van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat onder andere een naamswijziging doorgevoerd. Daarbij werd de OV-Taxi omgedoopt tot RegioTaxi.

De RegioTaxi is een vorm van aanvullend openbaar vervoer en rijdt in de gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude en een vastgesteld gebied daarbuiten.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×