In december werd Jacobs ook al genomineerd voor de titel Banketbakkerij van het Jaar. (Foto: PR).

Banketbakkerij Jacobs beste winkel van Leiden

Banketbakkerij Jacobs is afgelopen vrijdag gekozen tot ‘Beste winkel van Leiden’. De banketbakkerij aan de Nieuwe Rijn kreeg maar liefst 45,8% van de stemmen. “Wat bakker Jacobs weet te scheppen achter in de winkel is goud waard,” aldus het juryrapport. De tweede plaats was voor Herenkapsalon Eric in de Ketelboetersteeg. Wethouder Filip van As (CU, economische zaken) overhandigde de prijzen aan de trotse winnaars.

Er zijn prijzen uitgereikt in drie categorieƫn. In iedere categorie werden door een onafhankelijke jury vijf winkels genomineerd. Deze winkels dragen op een opvallende manier een steentje bij aan de aantrekkelijkheid van de Leidse binnenstad. Het winkelend publiek kon via www.bestewinkel.nl of een stemformulier op zijn of haar favoriet stemmen. Dit is ruim 3000 keer gebeurd.

Beste Starter
In deze categorie waren de volgende winkels genomineerd: Engeltjes en Draken, Fates, Halte 119, de Wereldkruidentuin en Zij wel. Opvallend in deze categorie was het geringe verschil tussen de nummers 1 en 2. De 2e plaats ging naar Fates: een winkel in mode-accessoires aan de Langeburg. Met slechts 7 stemmen meer mag Halte 119, een hippe kledingzaak aan de Breestraat, zichzelf de winnaar uit deze categorie noemen.

Mooiste etalage van Leiden
Van Borselen, Fiori, Heerenleed, van Manen aan tafel en Proveste streden om de titel ‘mooiste etalage van Leiden’. Van Borselen, een winkel voor verf en toebehoren op de Hooigracht, is op de 2e plaats geĆ«indigd. Damesmodezaak Heerenleed aan de Breestraat heeft met 20 stemmen verschil de 1e plaats behaald.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×