Jan Willem Bruins, de schilder van Stichting TEGEN-BEELD, verfraaid de bouwschutting voor de poëzie-manifestatie die vanavond wordt gehouden. (Foto: PR).

Achtste Poëziemanifestatie vanaf steigers Koornbrug

Vanavond vindt op de Koornbrug voor de achtste keer de Openlucht Poëziemanifestatie plaats. Tussen 19.31 en 23.47 uur zullen maar liefst 60 gedichten worden gezongen, geschreeuwd, gefluisterd, gemompeld, gespeeld en voorgedragen. Dat gebeurt door zowel bekende als onbekende inwoners van Leiden, waaronder ook muziek- en theatergezelschappen zoals de Veenfabriek, NV De Nieuwe Wanhoop, Dichter bij Jou, Fields of Wonder, The Julie Mittens, Kuiper en Berbee. Ook Leidse studenten, dak- en thuislozen, middelbare scholieren en leerlingen van Leidse basisscholen dragen gedichten voor. Als slotstuk speelt het Leidse orkest ‘Van Rijn en Consorten’ het bijzondere stuk van George Antheil ‘A Jazz Symphony’ uit 1922. De Poëziemanifestatie heeft dit jaar als thema “Het woord is machteloos” en staat in het teken van Theo van Doesburg, de Stijl en Dada.

De gedichten worden voorgedragen vanaf de in de steigers staande Koornbrug. “Zo’n ingepakte brug past heel goed binnen het Dadaïstische thema van de avond,” aldus organisator Ben Walenkamp. Voor de theatergroepen, schoolklassen en bands die optreden, wordt een dekschuit in de gracht ongebouwd tot podium compleet met licht en geluid. De overige sprekers staan op een preekgestoelte dat vanuit de brug over de gracht steekt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×