Leerlingen ROC Leiden maken zelf tv-programma’s

ROC Leiden is één van de vijf ROC’s in Nederland die aan de slag gaat met ROCtv. Dit is een multimediaal platform voor ROC’s. Eerstejaars leerlingen van ICT Academie Leiden maken zelf films en foto’s. In de school hangen schermen waarop de zelfgemaakte beelden te zien zijn. Tot en met vrijdag 15 juni zijn de clips van de leerlingen te zien op de schermen.

De ICT-leerlingen maken nieuwsberichten, stagefilmpjes en andere uitingen. Een groep leerlingen vormt een redactie die begeleiding in de vorm van een workshop krijgt van de NCRV. Tien dagen lang maakt een groep van zeven leerlingen nieuwe clips voor ROCtv. Door dit project krijgen leerlingen de gelegenheid om op school de nieuwste technieken te leren op het gebied van multimedia. Dit maakt onderdeel uit van de ICT-opleiding.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×