Wijkvereniging wil uitstel legaliseringsbesluit vrijplaats

De Vereniging Pancras-West wil dat de gemeenteraad aanstaande dinsdag geen besluit neemt over de legalisering van de Vrijplaats Koppenhinksteeg en het onderwerp van de agenda haalt. Er lopen nog verschillende procedures tegen de legalisering. Onder andere bij de commissie Beroep en Bezwaar van de gemeente Leiden en bij de Raad van State. De wijkvereniging heeft inmiddels bij D66 een willig oor gevonden. Deze partij heeft het college vandaag gevraagd een besluit uit te stellen.

De wijkvereniging stelt volgens D66 terecht dat het de normale gang van zaken is dat het college de uitspraak van de commissie Beroep en Bezwaar afwacht en dat het oordeel wordt meegenomen in de besluitvorming. D66 denkt dat het college een uitspraak van de commissie Beroep en Bezwaar bewust heeft uitgesteld tot na de behandeling van de legalisering in de gemeenteraad. De partij vindt dat niet passen bij de open bestuursstijl die het college zegt na te streven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×