CDA: "HALT moet schade op daders gaan verhalen"

Het CDA wil dat schade die jeugdige daders in de stad veroorzaken, voortaan ook op hen wordt verhaald. Jongeren die bijvoorbeeld een wipkip in de hens steken en worden gepakt, worden nu wel naar Bureau HALT doorgestuurd, maar blijken veelal niet de financiële gevolgen van hun daden te hoeven dragen. CDA-raadslid Joost Bleijie kreeg tijdens een bezoek aan HALT te horen dat de oorzaak daarvan is dat de gemeente het schadebedrag vaak nieteens laat vaststellen. Bleijie: “Het zou natuurlijk een rare zaak zijn dat vanwege het uitblijven van een gemeentelijke offerte van de schade, de dader zonder te betalen bij HALT de deur uitloopt. De conclusie is dan namelijk dat de belastingbetaler opdraait voor de kosten van de schade.”

Het raadslid heeft burgemeester Lenferink gevraagd om uit te zoeken of de gemeente op dit punt nog steeds in gebreke blijft. Lenferink heeft dat toegezegd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×