Bij de meerkamp voor vrouwen komt onder andere Karin Ruckstuhl uit. Dat zij zich zou kwalificeren was niet meer dan logisch gezien haar prestaties de afgelopen jaren. Op de laatste drie toernooien behaalde ze een medaille. (Foto: PR).

Zaterdag 36e Gouden Spike in Leiden

Aanstaande zaterdag organiseert Leiden Atletiek voor de 36ste keer de wedstrijd om de ASICS Gouden Spike. Tijdens deze vierde wedstrijd van het Nationaal Baancircuit van de Atletiekunie wordt weer een indrukwekkend atletenveld gepresenteerd. Met Bram Som en Gregory Sedoc staan er in Leiden twee Europees kampioenen aan de start. Ook Karin Ruckstuhl en Rutger Smith kunnen zich meten met de wereldtop. Onze nationale toppers krijgen in Leiden concurrentie van eigen bodem, maar ook van een groot aantal buitenlandse atleten. Door steun van de gemeente Leiden, tal van sponsors en de Atletiekunie heeft Leiden met de Gouden Spike een baanwedstrijd met internationale allure.

De ASICS Gouden Spike bestaat zaterdag uit maar liefst 29 onderdelen. Het middagvullend programma topatletiek begint om 11.00 uur met het kogelslingeren, gevolgd door de estafettes 4 x 100 en 4 x 400 meter waar diverse nationale teams op jacht zullen gaan naar limieten.

Bij de individuele sprint voor de mannen kijken de liefhebbers uit naar het duel tussen Guus Hoogmoed en de snelle Belg Kristof Beyens. Nieuw op het programma is de 1500 meter voor vrouwen.

Bijna 100 atleten hebben zich ingeschreven voor de 800 meter. Hier zullen de Leidse blikken vooralgericht zijn op Pascal Noort en Roel van Opdorp. De pupillen van Bram Wassenaar liepen vorig jaar beiden een persoonlijk record op de thuisbaan. Bij het polsstokhoogspringen komen Laurens Looije en Christian Tamminga in actie.

Lieja Tunks-Koeman, in 2003 de winnares van de Gouden Spike en thans uitkomend voor Canada, zal het bij het kogelstoten opnemen tegen Melissa Boekelman, wereldkampioene bij de junioren.

Rond 17.00 uur zal de Gouden Spike jury de winnaar van de 36ste ASICS Gouden Spike bekend maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×