Leidse studente gekozen tot Mis(s) Onbeperkt Nederland

De Leidse studente Kunstgeschiedenis Reni de Boer is gekozen tot de mooiste en meest betrokken gehandicapte jonge vrouw van Nederland. Tijdens de mis(s)-verkiezing die door de Tros live werd uitgezonden versloeg Reni 11 medekandidaten. Het evenement werd gepresenteerd door Lucille Werner en Jaap Jongbloed. “Aan de beeldvorming van mensen met een lichamelijke beperking valt veel te verbeteren”, zo vindt Reni de Boer die met het winnen van de wedstrijd nu een jaar lang ambassadrice voor mensen met een fysieke handicap is.

De uitslag kwam tot stand door samenwerking van de jury met de kijkers thuis, die door middel van telefoon en sms hun stem konden uitbrengen. Premier Balkenende kroonde Reni tot de nieuwe ‘ambassadeur van Onbeperkt Nederland’. Reni neemt die titel over van Roos Prommenschenckel.

Andere vrouwen met een zichtbare handicap die woensdag in het strijdperk traden waren Bauke Bachman uit Breda, Mariƫtte de Boer uit Rijnsburg, Leena de Wilde uit Groningen, Ruth Hassing-Mulder uit Stadskanaal, Lisanne Hink uit Zaandam, Nicolette van der Drift uit Utrecht, Debbie van der Putten uit Helmond, Evianne van Gijn uit Middelburg, Karin van Rossum uit Boven-Leeuwen, Ramona Waelen uit Heerlen en Yvette van Zutphen uit Bovenkarspel.

De jury bestond uit Wilma Nanninga, Irene van de Laar, Marc de Hond en Jeroen van der Mast, directeur van het modellenagentschap Elite.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×