De lintjes gingen naar Marina van der Horst voor haar inzet voor het behoud van het Leidse Hout, Muriel Bosman voor haar inzet voor de stedenbanden, waaronder een project voor water- en afvalmanagement, Gerrit-Jan de Bruyn die al generaties lang Natuur en Milieueducatie geeft en Aad en Bep van Ginkel die 30 jaar geleden de biologisch-ecologische supermarkt De Zaailing oprichtten en daardoor op een toegankelijke manier biologische eten stimuleren. (Foto: PR).

Groene lintjes uitgereikt

Gisteravond heeft GroenLinks Leiden vijf Leidenaren in het zonnetje gezet voor hun inzet voor het milieu. Dit deed de partij door middel van het uitreiken van Groene Lintjes. Milieuwethouder John Steegh (GroenLinks) speldde de lintjes op tijdens een bijeenkomst in de Ideewinkel aan de Apothekersdijk. Voor de groene lintjes konden mensen worden genomineerd die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu, hierop kwamen een tiental reacties waarbij een aantal personen meerdere keren werd genomineerd.

De groene lintjes werden in Leiden voor het eerst uitgereikt. De huldiging is gekoppeld aan Wereldmilieudag: 5 juni. Duo-raadslid Vincent Kagie van GroenLinks nam het initiatief voor de groene lintjesregen. Hij keek het idee af van zijn partijgenoten in Apeldoorn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×