Midzomernachtviering in Leidse Hortus

Op Midzomernacht wordt het begin van de zomer gevierd. Een bijzonder moment in het jaar waarbij de langste dag en de kortste nacht elkaar ontmoeten. De viering van Midzomernacht in de Hortus was vorig jaar een onverwacht groot succes. De sfeer in de tuin was geweldig. In de Oranjerie overheerste het Oranje, omdat juist op die avond Nederland een wedstrijd speelde in de wereldkampioenschappen voetbal. Nieuwe en oude liefdes bloeiden op en elfen en bosgeesten doken op tussen bomen en struiken. Om kennis te maken met de bijzondere schemersfeer die ’s avonds in de Hortus hangt, worden er vanaf 20.00 uur avondwandelingen gehouden met als thema ‘Linnaeus by night’. In een afwisselend programma vinden er daarna allerlei optredens en grotere en kleinere evenementen plaats.

Het eind van het feest (rond 23.30 uur) belooft een heel bijzonder, klein maar imponerend moment te worden.

Kaarten inclusief consumptie-bonnen kosten 12,50 euro. Vrienden van de Leidse Hortus 10 euro. De kaarten kunnen niet gereserveerd worden, maar zijn vanaf zaterdag 9 juni bij de entree van de Hortus verkrijgbaar.

Datum: 21 juni ; meer info www.hotusleiden.nl

Hortus Botanicus, Rapenburg 73, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×