Nieuw deel Rhijnhof in gebruik genomen

Vrijdag is het nieuwe gedeelte van begraafplaats Rhijnhof door burgemeester Lenferink officieel overgedragen oud-burgemeester aan Cees Goekoop, voorzitter Stichting Beheer Begraafplaats Rhijnhof. Lenferink knipte een lint door waarmee hij het pad naar het nieuwe gedeelte ‘Veldheim’ opende. Direct na de openingshandeling werd een nieuwe fontein in werking gesteld. Deze is aangeboden door Arcadis.

Er is door Rhijnhof veel aandacht besteed aan de inrichting van Veldheim om zo een passende sfeer te creëren voor de nabestaanden. Water en groen zorgen voor een rustige en parkachtige uitstraling. Het nieuwe gedeelte van Veldheim beslaat circa 1,5 hectare grond. Om deze grond zo optimaal mogelijk te benutten is er naast ruimte voor 620 zandgraven – waarin maximaal drie overledenen begraven kunnen worden – ook plaats gemaakt voor 838 keldergraven. Dit zijn graven waarin vijf overledenen kunnen worden bijgezet. Daarnaast is er plek voor 62 kindergraven.

Veldheim is onderdeel van het totale uitbreidingsplan voor begraafplaats Rhijnhof. Het totale plan omvat zo’n 3 hectare en moet voldoende ruimte bieden tot 2037. De werkzaamheden voor de verdere uitbreiding van Rhijnhof zijn gepland in 2008.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×