Swift-pupillen presteren goed op NK

Bij de Nederlandse Kampioenschappen Wielrennen voor Pupillen, zaterdag in Valkenswaard, hebben de jongste renners van LRTV Swift goed gepresteerd. De beste prestatie was voor Hanneke de Goeje, die 9e werd bij de 10-jarige meisjes. Angelique Rijnsburger reed lange tijd op kop bij de 13-jarige meisjes, maar eindigde uiteindelijk als 23-ste. Ruben de Goede deed knap mee bij de 10-jarige jongens en eindigde in het peloton. Bij het Wielerfestijn voor pupillen, dat naast het NK werd georganiseerd werd Maurice Rijnsburger winnaar bij de 10-jarige jongens.

Hanneke de Goeje uit Leiden moest het in een koers over 12 km opnemen tegen 30 concurrenten. Vroeg in de wedstrijd ontsnapten er 7 rensters. Hanneke voerde de achtervolgsters aan, maar het lukte niet om ze voor de meet te achterhalen. Zij kan met een 9e plek toch terugkijken op een zeer geslaagd NK.

De Zoeterwoudse Angelique Rijnsburger voerde lange tijd het peloton aan in haar wedstrijd over 27 km. met meer dan 50 deelneemsters. Zij maakte een sterke indruk, maar was net te laat toen de beslissende slag viel en er een grote groep wegreed. Ze won de sprint van het peloton als 23-ste.De Leidse Swift-pupil Ruben de Goede moest alle zeilen bijzetten bij de 10-jarige jongens in zijn koers over 12 km. Hij reed de koers netjes uit en eindigde in het peloton.

Een bijzondere prestatie leverde de 10-jarige Maurice Rijnsburger uit Zoeterwoude. Naast het NK werd een groot Wielerfestijn georganiseerd met wedstrijden voor jongens en meisjes in verschillende leeftijdsklassen. Bij de 10-jarige jongens won Maurice na een zinderende koers de massasprint.