Zevende TamTam Festival vrijdag van start

Aanstaande vrijdag gaat voor de zevende keer hét culturele buurtfestival van Leiden-Noord, het TamTam Festival van start in een grote tent op het grasveld voor buurtcentrum ’t Spoortje aan de Bernhardkade. Ook dit jaar heeft de organisatie van TamTam, die voornamelijk bestaat uit enthousiaste buurtbewoners/vrijwilligers, voor een divers programma gezorgd met activiteiten voor iedereen. Naast de bekende onderdelen als het TamTam Koor, de TamTam Theatergroep en het Portaal Proeflokaal zijn er dit jaar ook nieuwe activiteiten zoals de Ouderendag, de Blockparty, het Swingpaleis, het Leiden-Noord Museum en de M-X-in ochtenden voor vrouwen.

Vrijdag om 19.30 uur vertrekt de jongerenbrassband ‘The Rythm Soldiers’ bij Buurtcentrum Op Eigen Wieken in de Slaaghwijk en geeft zo het startsein voor Tamtam. Vandaar lopen zij naar de tent, terwijl ze onderweg met hun swingende brassmuziek Leiden-Noord zullen laten weten dat Tamtam begonnen is. In de tent geven daarna de ‘Kopergirls’, de befaamde Leidse twirlgroep die twee keer wereldkampioen werd, een flitsende show. Vervolgens zal wethouder Paul Jonas TamTam officieel openen, waarna het Wereldmuziekorkest van het Muziekcentrum Leiden-Noord, de Tamtam Suite zal spelen. Dit muziekstuk is speciaal voor Tamtam geschreven door dirigent Maarten Witkam. De Leidse band ‘Patience Worth’ zal de tent vervolgens trakteren op een swingende set gouwe ouwen.

Het TamTam Festival duurt tot met zondag 24 juni. Het complete programma staat op www.leidennoord.nl/tamtam.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×