Leids kamerkoor Puic viert 20-jarig bestaan

Het Leidse kamerkoor Puic viert zijn 20-jarig bestaan met een optreden in de muziektent van het Leidse Hout. Het koor zal onder leiding van dirigente Annemarie van Bragt zowel oude als nieuwe nummers ten gehore brengen, verdeeld in de segmenten Nederlands, Zuid-Afrikaans, Engels en Oude wijsheden. Na het optreden van ongeveer een uur wordt er een borrel gehouden. De avond wordt afgesloten met een feestje voor (oud)leden en genodigden. Puic is in 1987 opgericht door een aantal Leidse geschiedenisstudenten, die samen met een club vrienden en kennissen een koor vormden. Door middel van een prijsvraag is de naam Puic naar voren gekomen: ‘populus uni in cantione’, oftewel ‘het volk een in gezang’.

De oprichters hadden toen niet kunnen voorzien, dat de groep twintig jaar later nog steeds zou bestaan. Hoewel er nog steeds een aantal leden van het eerste uur meezingt, zijn er in de loop van de tijd natuurlijk veel nieuwe mensen bijgekomen van verschillende achtergronden. Het koor telt nu 30 leden in de leeftijd van ongeveer 30 tot 60 jaar. Tijd en plaats van de repetities zijn nog steeds hetzelfde gebleven: donderdagavond in de koffiekamer van de Lokhorstkerk aan de Pieterskerkstraat. Het programma is zeer gevarieerd, van klassiek tot pop en wereldmuziek. Naast de muzikale uitdaging staat de gezelligheid nog steeds centraal.

Iedereen is welkom bij het optreden op zaterdag 30 juni, aanvang 17.00 uur.

Meer info: www.puic.stichtingen.net

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×