Wethouder Witteman slaat laatste eerste paal Roomburg

Woensdagmiddag wordt om 15.30 uur op het terrein van de Octavialaan in Roomburg de laatste eerste paal geslagen door wethouder Witteman. De gemeente Leiden begon in 2003 met de bouw van zo’n 1000 woningen in de nieuwe wijk Roomburg. De wijk is verdeeld in de deelgebieden: Energie, Watertorens, Schakels, Historie, Ecologie en Landschap. In elk deelgebied zijn de woningen inmiddels in aanbouw of al opgeleverd en ook de bouw van Landschap 1 en 4 gaat nu van start. Naar verwachting worden de laatste woningen eind 2008 opgeleverd.

Roomburg is geheel gebouwd volgens het concept ‘duurzaam bouwen’, een manier van bouwen waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen. Roomburg is de laatste grote uitbreidingslocatie van Leiden.

De feestelijke handeling wordt afgesloten met een prijsvraag, waarvan de winnaar vervolgens een vlucht zal maken met een heteluchtballon.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×