Spelen op straat mag voor één keer

Kinderen die onbezorgd op straat willen spelen, kunnen morgenmiddag hun hart ophalen. Het is dan namelijk de Nationale Straatspeeldag, een jaarlijks terugkerend feest. Met de Straatspeeldag wil Veilig Verkeer Nederland de aandacht vestigen op het feit dat kinderen graag buiten spelen, maar dat daarvoor te weinig veilige speelruimte is. Dit jaar luidt Het thema dan ook: ‘Veilige snelheid in de straat”.

Er worden morgen in het hele land meer dan tweeduizend straten afgesloten voor verkeer. Ook in Leiden hebben kinderen in een aantal straten vrij spel. Zij kunnen veilig spelen in de Antillenstraat, Boshuizerlaan, Maredijk, Os- en Paardenlaan, Ovidiusstraat en Robert Kockplaats. Er worden daar tussen 14.00 en 16.00 uur tal van spelletjes en leuke activiteiten georganiseerd. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen tot 6 jaar In speeltuin Oosterkwartier aan de Ambonstraat genieten van een Circusvoorstelling. Verder kunnen zij er onder andere ook hun eigen fiets of step versieren en springen op een springkussen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen vanaf 13.00 uur op speelplein Sleuteldrop hun fiets laten keuren. Daarna mogen zij meedoen aan een fietswedstrijd door de Antillenstraat. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, is de winnaar van deze wedstrijd het kind dat zo langzaam mogelijk kan fietsen. Het startschot voor de Straatspeeldag wordt dit keer gegeven in Riel, gemeente Goirle.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×