Schoolkinderen maken kennis met biologisch eten

De kinderen van zeven buitenschoolse opvangorganisaties uit de regio maken kennis met het voedselproces en leren het verschil kennen tussen gangbaar en biologisch eten. Dit doen zij tijdens het project BSO de boer op, een initiatief van de Vereniging Agrarisch natuur- en landschapsbeheer Wijk & Wouden, die hierbij samenwerkt met de buitenschoolse opvang. De twee Leidse naschoolse opvangorganisaties die meedoen, zijn Kindercentrum Konijn en Buren & Catalpa.

De kinderen, die in leeftijd varieren van 4 tot 12 jaar, volgen drie middagen leuke en leerzame activiteiten op hun eigen opvang en bezoeken daarna een boerderij in de buurt. De eerste resultaten van het project zijn positief en de kinderen reageerden enthousiast. Zuid-Holland heeft de primeur met BSO de boer op. In een volgende fase wordt het project in drie andere provincies georganiseerd en ten slotte is het de bedoeling dat het een landelijk project wordt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×