Stadspartij boos over 'schrikbewind' gemeente

Fractievoorzitter Jan Boer van de Stadspartij Leiden Ontzet is boos omdat de politie vorige week heeft ingegrepen bij een live optreden van een muzikaal gezelschap tijdens de Haringparty van het 3 October Gilde. Na een klacht legde de politie de band het zwijgen op, omdat er geen evenementenvergunning was aangevraagd. “Was het nu echt nodig om de openbare orde te handhaven,” zo wilde Boer dinsdagavond tijdens de raadsvergadering van burgemeester Lenferink weten. Volgens Boer is door het optreden slechts de feestvreugde verstoord. Boer vroeg de burgemeester om een einde te maken aan dit ‘schrikbewind’. Lenferink antwoordde dat bestaande regels gewoon gehandhaaft moeten worden. Ook als dat niet leuk is.

Boer was niet tevreden met het antwoord en had nog een tip voor Lenferink. “Als u nog eens als burgemeester gekozen moet worden, kunt u die wetten beter niet te streng toepassen. Ik wil u maar even waarschuwen, maar daar wordt u niet populair van”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×