Omwonenden Lorentzschool bang voor bouwschade

1

Binnenkort starten de bouwwerkzaamheden bij de Lorentzschool. Omwonenden zijn bang dat er door de heiwerkzaamheden en het slaan van een damwand schade aan hun woningen zal ontstaan. VVD-raadslid Frederik Zevenbergen bracht hun angst dinsdag over aan wethouder Gerda van den Berg, die de toezegging deed dat de gemeente voor aanvang van de werkzaamheden een schouw zal doen.

Volgens de wethouder is bouwen van groot volume altijd riskant, maar zijn ervaringen elders gebruikt om de normen en werkwijzen hier vast te stellen. Mocht er toch schade ontstaan, dan wordt die vergoed.

Delen

1 reactie

  1. toedeledokie op

    oh, en als er schade is iets verderop in de wijk van het junkenfestijn, wordt die dan ook vergoed door de gemeente?

    Of mogen de omwonenden van het junkenverzorgingshuis niet zeuren omdat ze het ” wel kunnen hebben” (citaat van keereweer).

    Immateriele schade (kind prikt zich aan naald, of hoogbejaarde wordt bedreigd en/of overvallen) valt natuurlijk bij dit “lekkere linkse college” onder de noemer: “Nimby-gezeur…………….”

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline