Staatssecretaris Albayrak heropent pand Exodus

Tijdens een feestelijke heropening van het Exodushuis aan de Plantage 16 op vrijdag 29 juni zal de staatssecretaris van justitie, mevrouw mr. N. Albayrak, in aanwezigheid van de bisschop van Rotterdam, mgr A.H. van Luyn, de Leidse wethouder Gerda van den Berg en de voorzitter van Exodus Nederland, de heer drs. J.D.W. Eerbeek, ingaan op de voorwaarden die van belang zijn voor een succesvolle terugkeer van ex-gedetineerden in de samenleving. Alle genodigden worden toegesproken in het Bonaventura College, waar de gasten zich vanaf 14.30 uur verzamelen. De gemeente Leiden heeft na het aannenemen van een motie van PvdA-raadslid Hilde Jansen de verbouwing mede mogelijk gemaakt. Vorige maand ontving Exodus nog een Appeltje van Oranje uit handen van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima.

Exodus Leiden, dat vijf jaar geleden effectief met haar bewonersactiviteiten op de Plantage startte, heeft een intensief jaar van renovatie achter de rug. Eigenaar Stichting Verbum Deï heeft het monumentale pand, zowel binnen als buiten, in oude luister hersteld. Exodus Leiden biedt 13 bewoners gedurende circa 10 maanden opvang en begeleiding om daarna weer terug te kunnen keren in de samenleving.

Na het formele gedeelte vindt er vóór Plantage 16 een zeer bijzondere kunstmanifestatie plaats, onder leiding van het Kunst Uitschot Team en bewoners van Exodus Leiden. Onder de titel “de versmelting” ,dit is de reïntegratie, is in nauwe samenwerking met de bewoners van Exodus een verrassend kunstwerk ontstaan, dat door wethouder Van den Berg zal worden onthuld. Vervolgens worden de genodigden in de gelegenheid gesteld bij een niet-alcoholisch drankje en een hapje het gerenoveerde pand met bewoners en begeleidingsteam te bezichtigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×