Wethouder Steegh: "OV-Taxi nog niet wat het wezen moet"

De RegioTaxi (voorheen OV-Taxi) functioneert nog niet naar behoren. Dat zei verkeerswethouder John Steegh dinsdagavond in de raadsvergadering van de gemeente Leiden. Volgens Steegh is de kwaliteit van de ov-taxi eind vorig jaar sterk teruggelopen, waardoor ook het gebruik ervan afnam. Dat kwam volgens Steegh door de nieuwe aanbesteding per 1-1-2007, waardoor bij ConneXXion in die periode niet duidelijk was of ze de opdracht opnieuw zou krijgen. Daardoor verlieten ervaren chauffeurs het bedrijf. Die plekken werden opgevuld met tijdelijke en minder ervaren krachten.

Toen ConneXXion wist dat ze ook na 1 januari door kon gaan het de exploitatie van de RegioTaxi, is de kwaliteit volgens Steegh weer sterk verbeterd. “Het is echter nog niet wat het wezen moet”, aldus Steegh.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×