Ook in De Kooi was de wateroverlast groot. Hier liepen talloze huizen onder water. (Foto: Bram Pater).

Wolkbreuk treft Leiden

Een zeer actieve onweersbui is donderdagmiddag over de stad getrokken. In korte tijd viel zo’n 40 liter water per vierkante meter waardoor diverse straten blank kwamen te staan. De avondspits ondervond in de hele regio hinder van de zware buien. Ook is er een beginnende windhoos waargenomen, die gelukkig de grond niet bereikte. Het KNMI waarschuwde voor aquaplaning en blikseminslag. De komende dagen blijft de buienkans groot maar wateroverlast wordt niet meer verwacht.

Ook foto’s van het noodweer gemaakt? Mail ze naar redactie@sleutelstad.nl en we plaatsen ze hier.

Bij het centraal station was de wateroverlast voor het verkeer groot. De tunnelbuizen van de tunnel richting Rijnsburgerweg liepen onder water, waardoor verschillende auto’s vast kwamen te zitten. Ook op andere plaatsen sloegen automotoren af door het hoge water. Het verkeer in en rond Leiden stond vanaf een uur of 17.00 muurvast.

Leiden wolkbreuk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×