Von Sieboldhuis loopt onder water

Door de hevige regenval van vanmiddag is een gedeelte van het Von Sieboldhuis aan het Rapenburg 19 onder water gelopen. De kolk op de binnenplaats kon de grote hoeveelheid water niet meer verwerken waardoor het regenwater de gang van het complex in liep. Op een gegeven moment stond het water op de binnenplaats zeker tien centimeter hoog. Gelukkig vond er op dat moment het Cultuurcafe plaats waardoor personeelsleden en bezoekers tijdig konden ingrijpen. Met provisorische hulpmiddelen werd erger voorkomen. Als het Cultuurcafe er niet geweest was was de schade waarschijnlijk groter  geweest, aldus directeur Kuipers. Het tapijt in de gang kon niet meer gered worden. De collectie Japanse kunst- en gebruiksvoorwerpen in het museum is overigens geen enkel moment in gevaar geweest. Het Cultuurcafe werd in rap tempo voortgezet en verplaatst naar de zolder. 

Ook het restaurant van verzorgingstehuis Rijn en Vliet aan de Aaltje Noordewierlaan liep onder water.

Leiden wolkbreuk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×