Diaconessenhuis Leiden onderzoekt Yakult

Binnenkort start een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Yakult op de darmflora van patiënten met het prikkelbare darmsyndroom (PDS). Het Diaconessenhuis Leiden zoekt daarvoor deelnemers die aan PDS lijden. PDS-patiënten tussen de 18 en 65 jaar die in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek, Zoeterwoude of Zoetermeer wonen, kunnen zich aanmelden. Een groep patiënten krijgt dagelijks, gedurende 8 weken, tweemaal daags een flesje Yakult, de andere groep krijgt flesjes met een placebo (nepmiddel).

De afdeling maag-darm-leverziekten onderzoekt de invloed van deze dagelijkse inname op de klachten en de samenstelling van de darmflora van de deelnemers. Met deze kennis kan de kwaliteit van leven van PDS-patiënten in de toekomst mogelijk worden verbeterd.

Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 20 weken. Deelnemers komen in totaal 5-8 keer voor onderzoek naar het Diaconessenhuis en krijgen een onkostenvergoeding. Meer informatie over het onderzoek staat op www.pdsb.nl (bij onderzoek).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×