Asielkat Damocles wil best helpen met collecteren, maar kan het niet alleen.

Asieldieren zoeken collectanten

Voor de jaarlijkse collecte is dierenasiel Stevenshage op zoek naar collectanten in Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude. De collecte vindt plaats in de week van 1 tot en met 6 oktober. Voor de opvang en verzorging van de asieldieren is veel geld nodig, de jaarlijkse collecte is daarom een belangrijke bron van inkomsten. “De kosten van de opvang en herplaatsing van zwerfdieren en dieren die zijn afgestaan door hun eigenaren zijn de afgelopen jaren flink gestegen”, dat stelt asielbeheerder Leen Gottschal. De opbrengst van de collecte is sterk afhankelijk van het aantal collectanten. “Hoewel we een heel trouwe groep collectanten hebben, zitten we echt te springen om nieuwe vrijwilligers. Er zijn nog altijd veel wijken waar we niet kunnen collecteren, omdat er tot dusver niemand voor gevonden is en dat is heel erg jammer.”, aldus Gottschal.

De nieuwe vrijwilligers zullen ondersteuning krijgen van asielmedewerkers en ervaren collectanten. Mensen die mee willen collecteren kunnen zich aanmelden bij het asiel of via email: stdlo@wxs.nl.  Ook kan men contact opnemen via telefoonnummer 0900-2020898 tijdens openingsuren van het asiel (ma-za 13.00-16.00 uur).

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×