Brandstichter aangehouden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige Leidse man aangehouden omdat deze een aantal brandjes had gesticht. Zaterdagnacht rond 02.45 uur kwam de eerste melding van een brandende container op de hoek van de Richard Holstraat en de Cornelis Schuytlaan binnen. Vervolgens werd drie kwartier later een tweede brand gesticht in de Obrechtstraat. Een politiebiker zag een man die zich verdacht ophield rond enkele containers, hij werd betrapt met een wegwerpaansteker. Een vuilniszak in één van de containers had inmiddels al vlam gevat. De Leidenaar had die nacht in totaal vier containers in brand gestoken, twee daarvan moesten door de brandweer worden geblust.

De politie in Leiden-Zuid heeft sinds 1 mei, vooral tijdens de nacht, extra gesurveilleerd in de wijk Boshuizen toen er meerdere containers in brand waren gezet. De 29-jarige Leidenaar heeft inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn voor meerdere containerbranden in de wijk. Tijdens de brandstichting verkeerde hij onder invloed van alchol en drugs. De man is aanghouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×