'Personal Portraits', 5e solo-expositie Alexey Kouchnarenko

De Expansionist Art Empire Gallery aan de Nieuwe Rijn is de eerste galerie, die de gouaches van Alexey Kouchnarenko uit het Russische St, Petersburg met veel succes exposeerde. De eerste solo-expositie van Kouchnarenko vond plaats in 2003, waarna er veel belangstelling ontstond voor deze kunstenaar. Kouchnarenko schildert kleine gouaches op de achterkant van verpakkingsmaterialen. In deze vijfde solo-expositie is de wending in zijn manier van werken te zien: De gouaches worden steeds persoonlijker. Voor het eerst zijn er een ook een aantal naaktstudies te bewonderen.

Hoewel er uit zijn eerste werken een zekere droefheid spreekt, geeft zijn kleurgebruik toch een gevoel van hoop. Zijn gouache ‘Sad Woman’ staat op de omslag van het door de Rotterdamse pastor Marinus van der Berg geschreven boek ‘Licht dat met ons gaat’; een bundel verhalen en gedichten rond het thema rouw. Deze bundel werd ge├»llustreerd met door Kouchnarenko getekende portretten.

De Leids/Amerikaanse kunstschilder Molly Ackerman ontmoette Kouchnarenko in juni 2002 bij een expositie van haar schilderijen in de galerie van het planetarium van St. Petersburg. Kouchnarenko introduceerde haar bij zowel de directeur van de Hermitage als een groot aantal Russische kunstenaars. Nadat Ackerman bij toeval een map met kleine schilderwerken van Kouchnarenko zag, realiseerde zij zich, dat hij zelf ook een kunstenaar is. Ackerman, naast kunstenaar tevens galeriehouder, organiseerde de eerste expositie van Kouchnarenko in haar Leidse galerie ‘Expansionist Art Empire Gallery’.

Meer info: www.expansionistartempire.com en: www.galeries.nl

Periode: van 21 juni tot en met 14 juli. Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag 14.00 – 17.00 uur. Vernissage: zondag 1 juli van 15.00 – 17.00 uur.

Expansionist Art Empire Gallery, Nieuwe Rijn 94, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×