De sfeervolle hal van de Oude UB

Concert van Leidse 'dubbelstudenten' in Oude UB

De Faculteit der Kunsten biedt jong talent een podium in het hart van de Universiteit Leiden. De optredens vinden plaats in de sfeervolle hal van de Oude UB en op andere locaties binnen de Universiteit Leiden. De concerten worden verzorgd door Leidse studenten die hun studie combineren met een studie aan het Koninklijk Conservatorium. Dinsdag 19 juni zullen de ‘dubbelstudenten’ Madieke Liem, Marieke de Bel en Carlijn Claas optreden met muziek van onder andere: Leos Janacek, Claude Debussy, G. Ph. Telemann en Robert Schumann.

Madieke Liem (1985) begon op haar zevende met piano spelen en kreeg lessen bij Sonja Kastelein en Lennie Kerkhoff. Ze vervolgde haar pianostudie bij Rinus Groot. In 2003 begon ze aan haar studie Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Sinds 2004 volgt ze Practicum musica Piano aan het Koninklijk Conservatorium bij David Kuyken.

Marieke de Bel is in 1994 begonnen met hobo spelen en kreeg haar eerste lessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. John Groeneveld was daar negen jaar haar leraar. Sinds 2005 volgt ze het vak Practicum musicae Hobo aan het Koninklijk Conservatorium bij Ali Groen. Ze speelt hobo in diverse ensembles. Daarnaast studeert ze aan de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden.

Carlijn Claas volgt sinds 2004 het vak Practicum musicae Harp aan het Koninklijk Conservatorium bij Ernestine Stoop. Dit doet zij naast haar studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden. In 2005 is ze op tournee geweest met I Romantici. In 2006 heeft ze met het NESKO (Nederlands Studenten Kamerorkest) meegespeeld. Verder heeft ze in verschillende studentenorkesten gespeeld zoals Collegium Musicum en Sweelinck. Met ingang van het volgende studiejaar wil ze voltijd Harp gaan studeren in aan het Koninklijk Conservatorium.

Concert 19 juni, aanvang 17.15 uur. Meer info: www.kunstenenwetenschappen.nl

Oude UB, Rapenburg 70, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×