College accepteert schikking na ontsnappen chloorgas

De Gemeente Leiden bekent schuld in het ontsnappen van een chloorgaswolk in het zwembad 5 Mei aan de Boshuizerlaan op 26 maart 2006. Als gevolg van werkzaamheden is toen een grote hoeveelheid chloorgas ontsnapt waardoor achttien bezoekers voor behandeling in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. De politie Hollands-Midden en de Milieuinspectie van de provincie Zuid- Holland hebben proces-verbaal opgemaakt. Na onderzoek bleek dat de zogenaamde flowmeter niet goed functioneerde. Het Functioneel Parket heeft de gemeente nu een schikkingsvoorstel van 35.000 euro gedaan. B & W hebben dinsdag besloten dat schikkingsvoorstel te accepeteren. Lenferink: “Er is hier sprake van een onloochenbaar strafbaar feit. Wij erkennen daarin schuldig te zijn.”  

De gemeente heeft inmiddels maatregelen genomen om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen. Niet bekend is of de slachtoffers de gemeente ook aansprakelijk gesteld hebben, maar dat is volgens Lenferink van een andere orde dan deze opgelegde boete.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×