'Jazzles? Yes!' Miles Davis workshops in Leidse Muziekschool

Onder het motto ‘Jazzles? Yes!’ organiseren het Leids Jazztrio en de Muziekschool Leiden (en omstreken) dit najaar een viertal Miles Davis Workshops. Deze samenwerking tussen de Muziekschool en drie Leidse jazzpodia (Hot House, de Burcht en de X) heeft als doel jonge jazztalenten, naast leren musiceren, de kans te bieden om op een echt jazzpodium op te treden. Muzikanten van alle leeftijden met minimaal drie jaar leservaring kunnen zich aanmelden voor een serie van vier workshops over trompettist Miles Davis in het komende najaar.

Miles Davis was zonder twijfel een van de invloedrijkste muzikanten uit de tweede helft van de vorige eeuw. Zijn brede scala inspireert nu nog vele spelers van jazz en pop, funk en rap, blues en be-bop.

Anja Nielsen is docent aan de Muziekschool Leiden en Omstreken en groot liefhebber van Miles. In een serie van vier workshops van twee uur maakt zij met de deelnemers een muzikale Miles Davisreis. De data zijn de donderdagen 27 september en 4 en 11 oktober van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdag 13 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. Met als afsluiting een echt optreden in de Tuinzaal van de Burcht.

De inschrijving is al gestart: Muziekschool Leiden en Omstreken: 071-514 10 41 Martin Rohde: martinrohde@zonnet.nl of: 071-521 31 93.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×